Hänellä oli myös hankalaa korvata loukkaantunut Modric

Toinen syy kiusasi pelaajaa Carlo Ancelotin kanssa. Valmentaja kieltäytyi 4-4-2: stä pallon ohjauksella ja palautti 4-3-3: n nopeudella. Jos edellisessä järjestelmässä keskikenttäpelaajat tarvitsivat palloa, niin tämä tarvitsee tehokkuutta, jotta hyökkäävällä triolla on mahdollisimman paljon tilaa edessä. Tähän rooliin Luka Modric ja Toni Kroos ovat täydellisiä, pelaamalla yhdellä tai kahdella kosketuksella, Isko siirtää palloa juoksemaan ja kulkee toiminnallisesti, joten 4-3-3 hänestä tuli epämiellyttävä ja menetti taas vaikutusvaltaansa.

Hänellä oli myös hankalaa korvata loukkaantunut Modric Ancelottiin – sitten hänen oma tyylinsä vahingoitti häntä. Tässä roolissa hän eteni puolustuskykyisesti, teki monia aivohalvauksia, mutta ei pahentanut Gareth Baleä ja Cristiano Ronaldoa ajoissa, mikä vaikutti huonosti luotujen hetkien määrään. Nyt sama asia tapahtuu – espanjalainen luo monia hetkiä, mutta unohtaa ilmeisempiä. Paras esimerkki on esitys Villarrealia vastaan, kun nopeus vaadittiin keskikentältä, ja hän käveli porttiin pisarassa ja teroitti ennen rangaistusta.

Ilmeisesti hän ei koskaan virittänyt tällaista tyyliä. Kaikki valmentajat korostavat toisensa jälkeen kovaa työtä koulutuksissa ja omistautumisessa peleissä, mutta viisi vuotta Real Madridissa hän ei koskaan sopeutunut jalkapallon vastahyökkäykseen – kun joukkue nostaa nopeutta, espanjalainen tekniikka hidastaa hyökkäystä.

Ei kuitenkaan ole vakavia syitä arvostella keskikenttäpelaajaa. Hän liittyi erittäin tärkeään aikaan – hänestä tuli tilapäisesti Realin johtaja, kun klubi jäi heti ilman Cristiano Ronaldo ja Gareth Bale. Mitä tulee hetkien luomiseen hyökkäävässä kolmannessa, Isco parhaiten niiden jälkeen ja Karim Benzema. Tästä syystä “Real” oli hyvä alku kaudelle, ja pelaaja sai kunnon tilastotiedot: hän on kolmannessa klubissa keskeisissä ohjelmissa keskimäärin pelin jälkeen Marcelon ja Toni Kroosin jälkeen (1,8) ja toinen xA: ssa (4,87).