Oli otteluita, jotka vaativat valmentajalta selvästi enemmän aktiivisuutta

Kaudella oli 17 ottelua, jolloin Liverpool joko hävisi tai oli sidottu vastustajan kanssa ensimmäisen vaihdon yhteydessä. Kuudesta ottelusta 17: stä ensimmäinen vaihto tapahtui ennen 58. minuuttia, jonka seurauksena punaiset voittivat kaksi ottelua (Swansean ja Stokin kanssa). Tässä tapauksessa joukkue hävisi yhden maalin erolla ja lopulta voitti samalla erolla. Toisaalta muissa 11 ottelussa, joissa joukkue hävisi tai oli tasainen, Klopp veti vaihtamalla. Vain kahdessa näistä peleistä edistystä havaittiin, ja voitto saavutettiin vain yhdessä (Merseyside Derby joulukuussa).

Oli otteluita, jotka vaativat valmentajalta selvästi enemmän aktiivisuutta, mutta hän oli hidas, minkä seurauksena pisteet hävisivät. Vaikuttava esimerkki on vastakkainasettelu “Hullin” kanssa helmikuussa pidetyssä juhlissa. Substituutiot olivat myöhemmin (67, 83, 83), ja Liverpool hävisi. Peli kotona sijaitsevan Palatsin kanssa on sama juttu: vaihdot tapahtuivat myöhään (79, 82, 84), eikä peliä voitu pelastaa. Southampton, silti tuore mielessä, oli toinen tällainen esimerkki. Peli oli voitettava. Vaikka punaiset eivät menettäneet mennessä ensimmäiseen vaihtoon, he tarvitsivat muutoksia, jotka auttaisivat pääsemään “pyhien” pysäköityyn linja-autoon. Starridge tuli kentälle 69. minuutilla – liian myöhään. Jos Liverpool olisi nopeampi ja aktiivisempi vaihdosten kanssa, tilanne taulukossa olisi täysin erilainen, eikä taistelu olisi ollut neljännestä sijasta, vaan toisesta.

Päättämättömän Kloppin ongelma. Kuinka myöhäiset substituutiot vaikuttivat Liverpoolin tuloksiin Kuva: Liverpool, Mirror

johtopäätös

Jürgen Klopp on erinomainen valmentaja, ja useimmiten hänen perustaaan voittaa. Mutta tapahtuu, että vastustaja on valmis taistelemaan lähtöjoukkueen takaisin, ja sinun on muutettava jotain. Tilastot osoittavat selvästi, että Klopp ei kiirehdi reagoimaan tilanteeseen ja uskoo liian kauan joukkueensa selviytyvän pelistä. Seurauksena on, että vaihtajilla ei yksinkertaisesti ole aikaa vaikuttaa jotenkin otteluun.

Hän tarvitsee hyviä hyökkääjiä ja puolustajia, mutta myöhäinen vaihtaminen ei ole ongelma, joka poistuu yksin. Jos saksalainen tulee aktiivisemmaksi ja rohkeammaksi, seuraava kausi saattaa todellakin kuulua Liverpooliin.