Fifa kehotti lyömään Israelin jalkapalloseuroja Länsirannalla

Kyseiset klubit, jotka sijaitsevat Länsirannalla, ovat Beitar Givat Ze’ev, Beitar Ironi Ariel, Ironi Yehuda, Beitar Ironi Maale Adumim ja Hapoel Bik’at Hayarden, jotka kaikki toimivat Israelin alemmissa liigoissa.

Kertomuksen julkaiseminen on tullut Etelä-Afrikan urheilun virkamiehen Tokyo Sexwalen, joka johtaa Fifan valiokuntaa käsittelemään asiaa, keskellä, että se esittää suosituksia useista palestiinalaisjalkapallon Israeliin kohdistamista valituksista Israelin siirtokunnat: EU ei toimi diplomaattikertomuksessaan Lue lisää

Israelin jalkapalloliitto ja mukana olevat klubit vastustavat siirtoa.He sanovat, että kieltäminen pelaaminen asuinalueilla rangaisee lapsia, jotka ovat mukana klubeissa, samoin kuin seurat itse, ja että Fifalla ei ole toimivaltaa määritellä, mikä on Israelin alue. Facebook Twitter Pinterest Naiset katsovat Ariel Municipal Soccer Clubin pelaajia ennen junan ottamista vastaan ​​Maccabi HaSharon Netanyan kanssa Ariel Municipal Soccer Clubin koulutustiloissa Länsirannan juutalaisessa Ariel-ratkaisussa.Valokuva: Amir Cohen / Reuters

Keskusteluissa on Fifan oma hallintokirja, jossa todetaan, että Fifan jäsenyrityksiin kuuluvat jalkapalloseurat, kuten Israel Football Football Association (IFA), eivät voi pelata alueella muiden jalkapalloliittojen perustaminen ilman toisen yhdistyksen lupaa.

Sovitukset perustuvat alueelle, jota kansainvälinen oikeus pitää Israelin laittomasti miehittämänä, joten kriitikot väittävät, että ratkaisukerhot pelaavat IFA: n ulkopuolella ja ilman Palestiinan jalkapalloliiton [PFA] lupa, jonka Fifa on tunnustanut vuodesta 1998 lähtien.

HRW ja muut väittävät, että Fifa on tosiasiallisesti oikeutettu Israelin 49-vuotiseen ammattiin sallimalla pelien tapahtumisen .

Vaikka kyseiset klubit ovat pieniä, asiasta on tullut yhä kiistanalaisempi Bet365 maailman jalkapalloa varten.Vaikka kysymys IFA: n väitetystä Fifan sääntöjen rikkomisesta on ollut jo jonkin aikaa valossa, HRW-raportti menee pidemmälle, mikä viittaa siihen, että Fifa rikkoo omia uusia eettisiä suuntaviivojaan, jotka on otettu käyttöön osana kuvan puhdistamista.

”Fifa antaa IFA: lle mahdollisuuden järjestää otteluita asuinalueilla, ja se harjoittaa Israelin siirtokuntia tukevaa liiketoimintaa vastoin äskettäin vahvistamiaan ihmisoikeusvelvoitteita”, HRW sanoo. ”Huhtikuussa 2016 Fifan tilaama raportti, jonka on kirjoittanut Yhdistyneiden Kansakuntien yritysten ja ihmisoikeuksien ohjausperiaatteiden laatija John Ruggie, kuvaa yritysten ihmisoikeusvelvoitteita.Äskettäin valittu Fifan presidentti Gianni Infantino lupasi ohjata Fifaa viime vuosien ihmisoikeuksien ja korruption skandaaleista, jotta fanit ja pelaajat voivat keskittyä jalkapallon kauniiseen peliin. Liiketoiminta asuinalueilla on ristiriidassa näiden sitoumusten kanssa, ”ryhmä lisäsi. Facebook Twitter Pinterest Israelin nuorisopelaajat Aroni Ariel -jalkapalloseuralta osallistuvat koulutustilaisuuteen heidän stadionillaan Israelin Länsirannan Ariel-ratkaisussa.Valokuva: http://veikkausbonukset.net

HRW väittää, että ”ratkaisuympäristöt, mukaan lukien yksi sisätilat, on rakennettu palestiinalaisilta laittomasti otetulle maalle”.

Siinä kerrotaan myös, että sen tarkistamat rahoitusasiakirjat osoittavat, että IFA harjoittaa liiketoimintaa, joka tukee siirtokuntia ja että “klubit tarjoavat palveluja israelilaisille, mutta eivät ja eivät voi tarjota heille palestiinalaisia, jotka ovat ei saa päästä asuinpaikkoihin paitsi erityislupia työläisillä.

IFA syyttää kriitikoitaan siitä, että he ovat “poliittisesti motivoituneita” ja toimivat Fifan toimivallan ulkopuolella ratkaistaakseen.

Sexwale ilmoitti elokuussa lähettämässään kirjeessä, että hänen valiokuntansa esitti suosituksia, IFA: n Shlomi Barzel sanoi, että hänen organisaationsa ei ollut mitään järkeä, kun kysymys oli menossa, mikä viittaa siihen, että päätökset jätetään ensi vuoden Fifan kongressiin asti. >

Kysymyksellä oli mahdollisuus tulla ”israelilaisen jalkapallon suureksi ongelmaksi”, Barzel sanoi.Väitteestä, jonka mukaan Israelin seurat pelaavat Israelin jalkapallon alueen ulkopuolella, hän sanoi: ”Se on hyvin yksinkertaista. Tällä ei ole mitään tekemistä Fifan kanssa.Nämä alueet ovat kiistanalaisia. ”

Barzel kieltäytyi kommentoimasta Human Rights Watch -raporttia tai vahvisti, oliko hän uskonut, että ratkaisukerhot perustuivat Israelin kansainvälisesti tunnustettuihin rajoihin.

HRW mietinnössä noudatetaan tämän kuun 66 jäsentä lähettämää kirjettä t Infantinolle, joka mainitsi äskettäisenä ennakkotapauksena Euroopan jalkapallon hallintoelimen Uefan päätöksen siitä, että Krimin jalkapalloseurat eivät voineet pelata Venäjän liigassa Venäjän miehityksen jälkeen.

Lisäksi Vuoristo-Karabahin, Pohjois-Kyproksen, Luhanskin tasavallan, Transnistrian, Abhasian ja Etelä-Ossetian jalkapalloseurat eivät kuulu Fifaan ja sen kansallisiin kilpailuihin.

Tässä kirjeessä todettiin: “Kansainvälinen yksimielisyys on, että länsi Pankki, mukaan lukien Itä-Jerusalem, on “miehitetty palestiinalaisalue”, ei kiistanalainen alue.Sekä EU että Yhdysvallat sulkevat rutiininomaisesti pois Israelin kanssa tekemistä yhteistyöohjelmista ja sopimuksista – ja Fifan pitäisi tehdä samoin.

HRW: n Sari Bashi sanoi: ”Mitä poliittisia päätöksiä voi olla he ovat vastuussa vakavista ihmisoikeusloukkauksista juuri nyt. Tällä ongelmalla on yksi ratkaisu: Fifan pitäisi kertoa IFA: n seuroille harjoittaa, kulkea, pelata kaikkia haluamiasi – mutta vain Israelin sisällä.