F1: n halolaitetta ei ole kyseenalaistettu Nico Hülkenbergin Abu Dhabi -onnettomuuden jälkeen

FIA-kilpailun johtaja Charlie Whiting vaatii, että halo-ohjaamon suojalaite ei estänyt Nico Hülkenbergia poistumasta autostaan ​​dramaattisten onnettomuuksien jälkeen Abu Dhabin Grand Prix -tapahtumassa.

Auton ollessa ylösalaisin. ja hetkeksi tulessa Renault-kuljettaja oli kiireellisesti pyytänyt vapautumistaan, herättäen kysymyksiä siitä, oliko halo aiheuttanut hänelle pääsyä ulos. Leikkauttuaan Romain Grosjeanin kilpailun aloituskierrokseen, Hülkenburgin auto oli tynnyrillään rullannut esteisiin ja hän oli autossa Sportingbet takaosaan tulessa. “Poista minut täältä – on tulta, on tulta”, hän sanoi. ”Olen kunnossa, mutta roikkuu täällä kuin lehmä.Päästä minut pois tästä autosta. ”Lewis Hamilton korvasi vuoden 2018 tittelin voittaneen Abu Dhabissa Hülkenbergin kääntymisen jälkeen. Lue lisää

Marsalalaiset sammuttivat nopeasti tulipalon ja ajoivat auton, josta Hülkenberg kiipesi vahingoittumattomana. Tänä vuonna esitelty halo-laite oli suunniteltu auttamaan kuljettajia suojelemisessa tämänkaltaisissa tapauksissa, mutta se oli herättänyt keskustelua siitä, kuinka helppo kuljettajien poistaminen olisi käännettynä.

Whiting kertoi, että asiaa ei ollut. Hallan kanssa ja että marslimiehet olivat noudattaneet menettelytapaa yrittämättä vapauttaa saksalaista heti. “Kun tapahtuu tällainen onnettomuus, autosta tuleva radio ohjataan automaattisesti kilpailunvalvontaan, jotta Sportingbet saamme välitöntä tietoa”, hän sanoi. “Kuljettajat sanovat yleensä:” Olen kunnossa “tai” Minulla on kunnia “, ja välitämme sen lääkärille heidän matkallaan kohtauspaikalle.Sitten he voivat kuluttaa aikaa auton korjaamiseen ja antaa hänen poistua. ”

Hülkenbergin radioviestistä huolimatta FIA: n virkamiehet jatkoivat todettuaan olevansa vahingoittumattomia. “Tiesimme, että hän oli kunnossa, eikä siellä ollut mitään hätää”, sanoi Whiting. Joten rutiini on noissa olosuhteissa auton asettaminen takaisin pyörilleen, mikä on tietenkin tehtävä huolellisesti. Palattuaan pyörilleen hän pääsi ulos itse. Se oli hyvin hallittavissa sen perusteella, mitä pystyin näkemään, ja lääketieteellinen edustajamme oli enemmän kuin tyytyväinen tapaan, jolla se tehtiin.Kaikki toimi täsmälleen niin kuin pitäisi. ”

Kuljettajan vapauttaminen oli Sportingbet live betting keskeinen osa Haloon testausprosessia, ja Hülkenberg myönsi olevansa epävarma siitä, olisiko sillä haitallisia vaikutuksia. “En tiedä estäisikö halo minua vai ei”, hän sanoi. ”Oikealla puolella minulla oli este, ja silloin oli erittäin pieni aukko. Istuin vain tiukasti odottamassa marsalaisia. He reagoivat hyvin nopeasti ja saivat minut ulos. ”