Ana Carrasco: “Naisten ei tarvitse olla vain ruudukkoisia tyttöjä – he voivat myös kilpailla”

“Olen myös nainen”, Carrasco sanoo tarkalleen hiljaisella iltapäivällä Getafessa, Madridin laitamilla, kun häneltä kysytään maailmanmestariksi tulemisen laajemmista vaikutuksista. ”Joten on tärkeää näyttää kaikille, että nainen voi olla yhtä hyvä kuin mies. On myös tärkeää, että muutamassa vuodessa voi olla enemmän naisia ​​ajamassa maailmanmestaruuskisoissa. Tämä oli iso hetki minulle – ja urheilun naisille. ”

21-vuotias, joka on kotoisin Murciasta Etelä-Espanjassa, on pehmeäpuheinen ja älykäs.On helppo kuvitella, että hänestä tulee yhtenä päivänä asianajaja, johon hän aikoo tulla, Carrascon kanssa osa-aikaisen lakitutkinnon toisena vuonna, kun hän keskustelee kovasta tiestään naismatkustajana.

Carrasco on ratsastanut ammattimaisesti 16-vuotiaanaan, vaikka hänellä oli vain kustannukset maksettu sen sijaan, että hän saisi palkkaa kolmen ensimmäisen vuoden ajan. Hän huomauttaa hillitysti, että miesmatkustajat kamppailevat myös uransa alussa. Mutta he eivät kärsi eristyneisyydestä, jota Carrasco kokenut, kun hän liittyi Moto3: n maailmanmestaruuskisoihin, kaksi tasoa MotoGP: n alapuolelle vuonna 2013.

“Ensimmäinen vuosi oli todella vaikea”, hän muistaa. ”Ratsastajat eivät olleet valmiita pitämään naista verkkoon. He eivät halunneet auttaa minua, joten se oli erittäin vaikeaa.Mutta kauden puoliväliin mennessä voitin ensimmäiset pisteeni ja he saattoivat nähdä, että olin nopea. ”

Sanoiko jokin miehistä mitään häntä halventavaa? “Ei, ei koskaan”, Carrasco sanoo. ”Voisit vain kertoa mitä he ajattelivat. He eivät halunnut katsoa minua, ja minun piti tehdä kaikki yksin. Minun oli löydettävä linja yksin. Uudet kappaleet, uusi pyörä ja se oli niin vaikeaa. Normaalisti nuori ratsastaja löytää vanhemman ratsastajan, joka antaa hänen seurata, jotta hän voi oppia linjan. Minun piti oppia olemaan nopea yksin. ”Facebook Twitter Pinterest Ana Carrasco oli ensimmäinen nainen, joka voitti maailmanmestaruuden moottoripyöräkilpailun syyskuussa 2017 – kisan, jonka hän voitti muutamassa viimeisessä sekunnissa. Valokuva: Eduardo Parra / Getty Images for the Guardian

Carrasco löysi tapoja heikentää status quoa.Vuonna 2014 Assenin sijasta sen sijaan, että hän olisi suojattu auringolta sateenvarjolla, jonka hymyilevä ruudukkotyttö oli ennen kilpailua, hän seurasi nuorta miestä, jonka lihaksikas vartalo oli paljas. Carrasco istui vieressä kypäränsä päällä ja visiiri ylöspäin, kiihkeä ja valmis kilpailuun.

“Tiimini oli Hollannista ja he halusivat sanoa jotain erilaista”, hän selittää. “Olin onnellinen. Sanoin: ‘Heillä on ruudukkoisia tyttöjä – miksi minulla ei voi olla ruudukkojen kaveria?’ Joten yhdestä kilpailusta se tapahtui ja osoitimme ihmisille, että naisten ei tarvitse olla vain ruudukkotietoja. He voivat myös kilpailla. ”

Carrascon 16-vuotisella debyyttiokaudella hänestä oli tullut ensimmäinen nainen, joka sai pisteitä ammatillisessa moottoripyöräkilpailussa 12 vuoden aikana. Mutta tämä läpimurto haalistui. ”Ensimmäisen vuoden jälkeen meillä ei ollut sponsoreita.Kaipasin neljä viimeistä kilpailua toisena vuonna [2014], koska joukkue ei pystynyt jatkamaan. Sitten vuonna 2015 ajaen taas toisen joukkueen kanssa, mutta se ei ollut kilpailukykyinen. Tuo hetki oli vaikein – mutta uskoin aina, jos joku antoi minulle mahdollisuuden voittaa. ”

Elämä oli taloudellisesti haastavaa. “Kilpahdin ilmaiseksi”, Carrasco sanoo. “He maksoivat kaikki kuluni, matkani, mutta en saanut palkkaa.”

Vuonna 2017 hän teki rohkean päätöksen siirtyä uuteen Supersport 300: n maailmanmestaruuskilpailuihin. Hän katsoi heti kotona Kawasaki Ninja 300: lla – ja alkoi maksaa. “Olen nyt ratsastanut lähellä yläosaa, joten on mahdollista saada hyviä palkintoja. Supersport 300 oli hyvä tilaisuus, mutta se on erittäin kilpailukykyinen ja itse asiassa vaikeampi luokka kuin Moto 3.Sinun on kilpailtava melkein täydellisesti, koska jos teet virheen, joudut takaosaan. ”Naisena tässä urheilussa on ongelmia. Ongelmana oli, että ihmiset eivät uskoneet voivani voittaaAna Carrasco

Syyskuussa 2017 Carrascon ura muuttui ikuisesti, kun hän teki ensimmäisen urheiluajansa. Hänestä tuli ensimmäinen nainen, joka voitti maailmanmestaruuden moottoripyöräkilpailun, kun hän hienolla ajoituksella liukasti mestaruuden kahta johtavaa ratsastajaa ja ohitti heidät Portugalissa jäljellä jääneiden sekuntien ajan. Kilpailu oli loistavaa, kun hän löysi viimeisestä osasta vedon vetoakseen Alfonso Coppolan ja Marc Garcían ohi.

“Taistelemme niin paljon voittaaksemme ja otin johtoaseman 20 metriä ennen loppua. Se oli yksi elämäni tärkeimmistä päivistä, koska se muutti uraani. Näytelin monille ihmisille, että olen tarpeeksi hyvä voittamaan.Tämän jälkeen minulla oli enemmän mahdollisuuksia – ja menin parempaan joukkueeseen [Kawasaki Ninja 400]. ”

Ennen sitä häntä epäili ennen kuin hän on nainen? “Varmasti. Naisena oleminen tässä urheilussa on ongelmia. Ongelmani oli, että ihmiset eivät uskoneet voivani voittaa. Sanoin monta kertaa, että olen tarpeeksi hyvä, mutta joillekin on vaikea uskoa sitä. Portugalin jälkeen monet ihmiset hyväksyivät sen. ”

Carrasco aloitti tämän kauden tavoitteenaan maailmanmestaruuskilpailut. Tästä tavoitteesta tuli realistinen, kun hän seurasi epätoivoista voittoa 11 sekunnilla Imolassa toisella voitolla seuraavassa kisassa Doningtonissa. ”Imola oli täydellinen. Olin navalla [tulossa ensimmäiseksi naiseksi, joka voitti napa-aseman maailmanmestaruuskilpailuissa], voitin ja sain hyvän johdon mestaruudessa.Doningtonissa olimme 25. sijassa ensimmäisessä harjoituksessa sateessa, mutta sitten saimme sauvan ja voitto oli erittäin tärkeä. Mutta tämän jälkeen säännöt muuttuivat ja se oli vaikeaa. ”

Carrasco oli 22 pistettä selvä, mutta asetusten muutos vaikutti hänen pyörään ja hän kamppaili. ”Meidän täytyi laittaa 40 kiloa pyörälle. Joten mestaruuden alussa minulla oli erittäin hyvä pyörä, mutta vaihdon jälkeen minulla oli pyörä, joka tekisi 15 parhaasta – ei enempää. Neljän viimeisen kilpailun aikana meillä ei ollut hyvää kokoonpanoa. ”

Hänen etumatkansa oli pienentynyt 10 pisteeseen ennen loppukilpailua. “Olin 25. kelpuutuksessa, joten mekaniikkaani työskentelivät ahkerasti eilen illalla ja löysimme ongelman etujousituksessa. Magny-Cours on reitti, jolla sinulla on vain kaksi tai kolme paikkaa ohittaa. Mutta kaivostauluni kertoi minulle, minkä kannan tarvitsin.Tiesin, että jos Scott Deroue [hänen hollantilainen joukkuetoverinsa] voitti, minun piti olla podiumilla. 25: sta kolmanteen on erittäin vaikeaa. ”Facebook Twitter Pinterest Ana Carrascon kausi melkein suistui suista sääntömuutoksilla, jotka edellyttivät hänen joukkueensa lisäävän 40 kg Kawasaki Ninja 400 -sarjaan. Valokuva: Eduardo Parra / The Guardianin Getty Images

Deroue johti, kunnes hän jäi eläkkeelle kuudennella kierroksella. Carrascon ainoa kilpailija tittelille oli silloin Mika Pérez. ”Lauta kertoi minulle, että jos Mika voitti minun täytyi päästä kymmenenteen.”

Carrasco oli noussut 13. sijalle, mutta Pérezin johtaessa viimeisellä kierroksella näytti siltä, ​​että hänestä tulisi maailmanmestari. Mutta Supersport 300 on erittäin kilpailukykyinen ja Dani Vallen Yamaha ohitti Pérezin sisäpuolella. Valle piti linjansa viimeisen chikaanin läpi ja Pérez sijoittui toiseksi Carrascon 13. sijalla.Hänestä oli tullut maailmanmestari yhdellä pisteellä.

“Kilpailun jälkeen odotin vain, että joku kertoisi minulle voittani. Näin kaikki valokuvaajat viiden vuoden ikäisenä ja tunsin yhden heistä. Sanoin: “Voitininko?” Hän sanoi: “Kyllä, kyllä, lopeta täällä!” Se oli hetki, jolloin tiesin. Itkin varmasti, isoilla tunneilla. ”Oliko se hänen unelmansa tulla maailmanmestariksi? “Joo, ja enemmän”, Carrasco sanoo hymyillen. ”Se oli paljon enemmän kuin odotin. Tämän jälkeen elämäni muuttui. ”WorldSBK (@WorldSBK) Mikä viimeinen kierros !!!!!