Francis Coquelinin vahinko antaa Granit Xhakalle mahdollisuuden panostaa Arsenalin paikkaan

Xhaka on aloittanut vain kolme Arsenalin kahdeksan kalustetta tällä kaudella – yksi niistä oli EFL Cupin voitto Nottingham Forestissä viime tiistaina – ja on oikeudenmukaista, että hän ei nähnyt tällaista tilannetta, kun hän hyväksyi hänen silmiinpistävän £ 35m siirto Borussia Mönchengladbachista Pohjois-Lontooseen toukokuun lopussa.

Arsenalin suurimmissa peleissä – Liverpool (koti), Paris Saint-Germain (pois) ja nyt Chelseaa vastaan ​​- Arsène Wenger on suosinut Francis Coquelin alussa. Facebook Twitter Pinterest Wenger kiittää Arsenalia “lähes täydellistä” ensimmäistä puoliskoa Chelseaa vastaan ​​- video

Kuitenkin Xhaka saapui Arsenalille ennennäkemättömälle, demonimielisille.Kun Coquelin venytti 28. minuutilla N’Golo Kantén lohkareita, hän tunsi jotain solkia polvessa. Coquelin yritti jatkaa hoidon jälkeen, mutta kun hän istui taaksepäin, kun silmät suljettiin, pää kääntyi taivasta kohti – Wenger oli aika soittaa Xhakaan. Kotihuoltoon tuli valtava myrsky, kun Sveitsin kansainvälinen ajo jatkoi, ja merkittävillä hetkillä pelatulla pelissä tämä oli yksi niistä.

Arsenalin fanit pitivät siitä, mitä he ovat nähneet Xhakasta, ja ei vain pitkän kantaman keksejä, jotka hän on voittanut Hull Cityä ja Forestia vastaan. Kun hän allekirjoitti, joissakin neljänneksissä oli käsitys, joka perustui kenties hänen uransa aikana keränneiden punais- ja keltaisten korttien suureen määrään, jonka Wenger sai keskikentän ensihoitajan. Todellisuus on erilainen.Xhaka on kova, mutta hänen pelinsä on lähinnä älykäs ja sujuva kulkeminen, sekä pitkä että lyhyt. Se on kertonut pelaajilleen, muun muassa Coquelinille, että kukaan ei voi kävellä joukkueeseen ulkopuolelta riippumatta siitä, mitä fanfareilla he saapuivat. Näin ollen ei ole mitään suurta venytys nähdä allekirjoitusta ampuneena kollektiivin tasot. Lisäksi se on antanut sisällön Wengerin väitteelle, jonka mukaan hänellä on nyt syvin ja kypsä joukkue vuosien varrella, joka toivoo, että se haastaa otsikon. Harkitse joitakin muita pelaajia, jotka eivät tehneet riviä Chelseaa vastaan: Gabriel Paulista, Alex Oxlade-Chamberlain, Olivier Giroud ja £ 17m kesä allekirjoittaneet, Lucas Pérez.Wengerillä on myös Per Mertesacker, Aaron Ramsey ja Danny Welbeck palata vammasta.

Xhaka pelasi hyvin, kun hän pääsi Santi Cazorlan oikealle puolelle keskeisessä pariliitossa. Diego Costa ja muutama läpäisevä kulkee kanavia. Aina kun hän saapui 35 metrin päähän, väkijoukolta oli kehotuksia “shooooooot”. Hän kuunteli 77. minuutilla, mutta keskeltä vasemmalta puolelta lähtevästä asemasta hän piti ponnistelujaan.

Xhaka muuttuu 24 päivänä tiistaina ja hän on keskiviikkona keskiviikkona, kun Arsenal ottaa Baselin klo kotiin Mestarien liigassa – klubissa, jossa hän aloitti uransa, ja sen, jolle hänen vanhempi veljensä Taulant jatkaa.Se on toinen korkean profiilin kokous Xhakassa, joka jatkuu kesäkuussa Euro 2016 -ryhmänvaiheessa, kun Granitin Sveitsi voitti Taulantin Albanian 1-0, mikä oli vaikeaa perheelle. veljekset olisivat valinneet Mestarien liigan törmäyksen, kun Taulant on kuvannut sen “tarpeettomaksi”. Hän sanoi: ”Perheemme on aina suuri stressi – media ja ystävät puhuvat vain tästä aiheesta.Mutta ehkä on helpompi kohdata hänet Mestarien liigan peliin kuin kansallisiin joukkueisiin; se koskee vain klubeja, eikä maamme ja veremme. kuukausi, jolloin hän mieluummin Xhakaa “box-to-box-pelaajana, koska hän haluaa tulla syvälle jakelemaan peliä, ja hänellä on moottori, jolla on vaikutusta hänen kulkuihinsa.” Coquelin on tarjonnut tasapainoa ja siksi Wenger on kääntynyt siihen kauden alussa, kun Xhaka löytää jalat Englannissa.On mielenkiintoista nähdä, miten Cazorla kehittää ymmärrystä hänen kanssaan.

Baselilla on viime aikoina parempi Chelsea, Liverpool, Manchester United ja Tottenham Hotspur, eikä Arsenalissa ole ketään, joka ajattelee edustavansa eräänlainen piirustus. Wenger vaatii samoja tarkennus- ja sujuvuustasoja, jotka näkyivät Chelsea-voitolla. Xhaka jännittyy hihnassa ja tuntuu siltä, ​​että hänellä olisi jotain todistettavaa. Arsenal on päällä.